سه شنبه ۱۷ تیر ۰۴

معيارهاي ازدواج موفق براساس تحقيقات جهاني

۶ بازديد

آيا مي دانيد چه معيارهايي براي ازدواج موفق لازم است؟ انتخاب همسر يكي از دغدغه هاي مهم در زندگي هر فرد مي باشد، زيرا اين معيارها كل زندگي فرد را تحت تاثير قرار مي دهد و باعث مي شود فرد انتخاب سرنوشت سازي داشته باشد.

آمادگي براي ازدواج و آگاهي از معيارهاي ازدواج موفق در خوشبختي زوجين نقش بسيار مهمي دارد و باعث به وجود آمدن رابطه اي پايدار مي شود، توجه داشته باشيد كه آمادگي براي ازدواج تنها به وضعيت مالي و اقتصادي مربوط نمي شود بلكه فرد بايد از لحاظ احساسي و فكري براي شروع زندگي مشترك آمادگي لازم داشته باشد تا بتواند ازدواج موفقي را تجربه كند.

در واقع زماني كه تصميم به ازدواج مي گيريد بايد آمادگي لازم براي ازدواج داشته باشيد و هم چنين طرف مقابل آمادگي لازم براي ازدواج را داشته باشد و معيارهاي صحيح ازدواج را به درستي بشناسيد، هم چنين مي توانيد از مشاور خانواده كمك بگيريد تا در انتخاب و پايه ريزي يك زندگي موفق به شما كمك كنند و راهنمايي هاي لازم را در اختيار شما قرار دهند.

تعريف ازدواج موفق

ازدواج موفقي به ازدواجي مي گويند كه زوجين با شناخت از يكديگر ازدواج كنند و ويژگي هاي زير را در زندگي مشترك شان مورد توجه قرار دهند.

  • در ازدواج موفق زوجين پذيراي يكديگر هستند و به يكديگر احترام مي گذارند و احترام و صداقت در زندگي مشترك پايه و اساس ازدواج شان مي باشد.
  • هر سه ضلع مثلث عشق استرنبرگ كه شامل صميميت، تعهد و رابطه جنسي مي شود در زندگي شان وجود دارد.
  • افراد شناخت كاملي از نقاط ضعف و قوت يكديگر دارند.
  • رابطه زوجين با از خودگذشتگي و توقعات واقع بينانه همراه مي باشد و انتظارات غيرمنطقي در زندگي زناشويي آن ها هيچ جايگاهي ندارد.
  • زوجين روياها و توهمات دوران كودكي شان را رها مي كنند و نسبت به ازدواج ديدي عميق و دقيق دارند.
  • در ازدواج موفق افراد براي يكديگر وقت مي گذازند و كيفيت زندگي در ازدواج موفق بسيار بالا مي باشد.
  • زوجين در عين حال كه براي يكديگر وقت مي گذارند و زمان هايي را به خود اختصاص مي دهند اما به نيازهاي همسرشان توجه مي كنند.

ازدواج موفق، معيارهاي ازدواج موفق چيست؟

سن ازدواج موفق

بر اساس مطالعات جديدي كه صورت گرفته است سن ازدواج موفق بين 28تا 30 سال مي باشد اگر چه در اين خصوص تفاوت هايي وجود دارد، اما در صورتي كه ازدواج در اواخر دهه بيست تا اوايل دهه سي صورت گيرد به دليل اين كه افراد به بلوغ كافي رسيده اند و تحت تاثير هورمون ها قرار نمي گيرند مي توانند در مورد آينده شان منطقي تصميم بگيرند، زيرا ميزان سازش، تفاهم و افزايش مسئوليت پذيري در اين سن بيشتر مي باشد.

از سوي ديگر تحقيقات نشان مي دهد كه ازدواج در سنين بالاتر به دليل اين كه انعطاف ناپذير بودن افراد و سخت گيري در انتخابشان با موفقيت كمتري رو به رو خواهد شد در اين خصوص نظرات بسيار زياد مي باشد اما آن چه اهميت دارد منحصر به فرد بودن سن ازدواج براي هر فردي است .

هر خانواده اي براي ازدواج ملاك خاص خودش را دارند برخي از آن ها به پايان رسيدن تحصيلات، رفتن به سربازي را سن مناسبي براي ازدواج مي دانند و عده اي وضعيت مالي مناسب يا رسيدن به بلوغ عاطفي  فكري را ملاك متاسبي براي ازدواج مي دانند و بر اساس آن تصميم به ازدواج مي گيرند.

نقش معيارهاي ازدواج موفق در داشتن رابطه اي ماندگار

در صورتي كه معيارهاي صحيحي براي ازدواج موفق تان داشته باشيد تضمين كننده رابطه زيبا و لذت بخش در كنار فردي خواهد بود كه عاشق او هستيد، براي اين كه زندگي موفقيت آميزي داشته باشيد در ابتدا بايد به خودشناسي برسيد و بعد همسر آينده تان را به خوبي بشناسيد. مسئله خودشناسي در امر ازدواج اهميت بسياري دارد و تاثير بسياري بر روي ازدواج مي گذارد در اين حالت شما بايد توجه ويژه اي به آن داشته باشيد، هم چنين قبل از اين كه همسر آينده تان را انتخاب كنيد بايد مهارت هايي كه براي ازدواج لازم است را به درستي ياد بگيريد.

توجه داشته باشيد كه براي ازدواج عشق تنها كافي نمي باشد و باعث ازدواج موفقيت آميزي نمي شود، بسياري از افراد در شروع رابطه فقط به عشق و علاقه در آن رابطه توجه مي كنند و با مشكلات و چالش هاي بسياري رو به رو مي شوند. براي آن كه بتوانند اين مشكلات و چالش ها را حل نمايند نياز به كسب آگاهي و مهارت هايي دارند تا بتوانند به درستي اين مشكلات را حل نمايند.

براي داشتن ازدواج موفقيت آميز بايد در ابتدا معيارهايي را براي خود تعيين كنيد و خود و طرف مقابل تان را به خوبي بشناسيد تا بتوانيد رابطه تان را به درستي هدايت كنيد.

پيشنهاد مشاور:به اوج لذت رساندن همسر| راهكارهاي تضميني

معيارهاي ازدواج موفق چيست؟

براي اين كه ازدواج موفقي داشته باشيد در ابتدا بايد انگيزه هاي ازدواج خود را به درستي مشخص كنيد برخي از نشانه هاي ازدواج عبارت اند از:

  • صميميت بين زوجين
  • احترام به همسر
  • شاد بودن در كنار همسر

براي اين كه بتوانيد به اين ويژگي ها برسيد بايد آگاهي تان را افزايش دهيد در اين خصوص معيارهايي براي ازدواج موفق مشخص كرده ايم كه در ادامه مقاله به شرح آن مي پردازيم:

  1. تجربه و درك افراد از زندگي

يكي از معيارهاي ازدواج موفق داشتن تجربه و درك بالا مي باشد، افرادي كه در سختي ها و مشكلات زندگي به صورت معقول و منطقي رفتار مي كنند بهتر مي توانند با شرايط دشوار سازگار شوند و ميزان آمادگي روحي براي ازدواج در آن ها بيش تر مي باشد.

توجه داشته باشيد كه ميزان پختگي و استقلال افراد با سن آن ها رابطه مستقيم دارد، در صورتي كه فرد ازدواج زودهنگامي در سنين پايين داشته باشد درك و تجربه هاي كافي را نخواهد داشت و به همين دليل احتمال طلاق و جدايي آن ها بسيار بيشتر مي باشد. در صورتي كه فرد درك درستي داشته باشد اين درك به او كمك مي كند تا به طور منطقي با گذشته همسرش كنار بيايد.

2. داشتن عزت نفس بالا

اگر خودتان را دوست نداشته باشيد نمي توانيد ديگران را دوست داشته باشيد و به آن ها محبت و ابراز عشق كنيد. يكي از معيارهاي ازدواج موفق، داشتن عزت نفس بالا و احساس ارزشمندي مي باشد. اين ويژگي به شما كمك مي كند تا زندگي زناشويي موفقي داشته باشيد به طور كلي عزت نفس بالا رابطه مستقيمي با موفقيت در ازدواج دارد و تاثيرات مثبتي بر روي آن مي گذارد و اين اثرات مثبت باعث مي شود تا احساس توانمندي فرد در مقابله با مشكلات افزايش يابد، به اين ترتيب اين افراد به عنوان يك بازوي قدرتمند در زمان رو به رو شدن با سختي هاي زندگي مشترك خواهند توانست همسرشان را همراهي كنند و در كنار يكديگر براي مقابله با مشكلات تلاش كنند.

پيشنهاد مشاور: چگونه زنان در روابط زناشويي ماهر شوند؟| بهبود رابطه زناشويي

3. توانايي شاد بودن در زمان مجردي و تنهايي

براي اين كه زوجين به روابط متعادلي برسند بايد بتوانند از تنهايي شان به خوبي استفاده كنند و با آن كنار بيايند يعني خودآگاهي داشته باشند اوقاتي كه فعاليت هاي جداگانه اي انجام مي دهند بتوانند به خوبي از زندگي شان لذت ببرند و توانايي شاد بودن در زندگي را داشته باشند. زياده روي در با هم بودن مي تواند براي آن ها مشكل آفرين باشد و منجر به عادي شدن و يكنواختي در امر ازدواج شود.

4. ازدواج موفق، داشتن ثبات در شغل و حرفه

در صورتي كه  فرد به كار مناسب و رضايت بخشي مشغول باشند به ثبات مالي مي رسد و اين امر باعث ايجاد امنيت ذهني و هيجاني در او مي شود، در واقع شادابي در شغل و حرفه بر روي روابط صميمانه ازدواج تاثير مثبتي مي گذارد و هم چنين عكس اين مسئله هم درست مي باشد و در صورتي كه استرس كاري تان بسيار زياد باشد فشار كاري انرژي تان را مورد تحليل قرار مي دهد و بر روي روابط تان تاثيرات منفي و نادرستي مي گذارد. در اين رابطه بهتر است اطلاعات خود را در خصوص مشكلات اقتصادي و تاثير آن بر روي روابط را مورد بررسي قرار دهيد. 

5. شناخت كافي از خود و طرف مقابل

زوج ها قبل از ازدواج بايد بتوانند نقاط قوت و ضعف هاي خود را به خوبي بشناسند و سعي كنند كاستي هاي خود را قبول كرده و براي بهبود آن ها تلاش نمايند در صورتي كه قبل از ازدواج به شناخت صحيحي برسند مي توانند به خوبي نسبت به خواسته ها و نيازها، علايق، سرگرمي ها و خط قرمزهاي يكديگر آگاهي پيدا كنند، كه اين امر منجر به افزايش آمادگي در ازدواج مي شود و براي داشتن ازدواج موفق مفيد و تاثيرگذار بوده است.

6. ازدواج موفق، قاطعيت در بيان خواسته ها و انتظارات

در صورتي كه بتوانيد خواسته هاي خود را به طور واضح بيان كنيد و در بيان خواسته ها و انتظارات قاطعيت لازم را داشته باشيد اين مسئله بر روي صميمت در ازدواج شما تاثير مي گذارد، افرادي كه از اين توانايي برخوردار نيستند نقش منفعل – پرخاشگر را خواهند داشت. توجه داشته باشيد كه جسارت در بيان خواسته ها با خشونت تفاوت بسياري دارد در صورتي كه خشونت يك رفتار پرخاشگرانه و كنترل گرايانه مي باشد اما جسارت در صورتي كه با صداقت و صراحت و رعايت حق طرف مقابل به بيان خواسته ها بپردازد بر روي پايداري زندگي زناشويي اثرات مثبتي گذاشته و كمك شاياني مي كند.

منبع :  معيارهاي ازدواج موفق براساس تحقيقات جهاني

تا كنون نظري ثبت نشده است
امکان ارسال نظر برای مطلب فوق وجود ندارد