یکشنبه ۰۲ دی ۰۳

آرشیو دی ماه 1399

خانواده,سرگرمي,ازدواج

افسردگي پس از طلاق و جدايي را درمان كنيم

۴۸ بازديد

روش هاي درمان افسردگي پس از طلاق و جدايي توضيح داده شده است. تنظيم زندگي پس از طلاق ممكن است چند هفته يا حتي سال ها طول بكشد. در طي اين مدت، افراد احساسات متفاوتي را تجربه مي كنند، همچنين ممكن است در خطر ابتلا به برخي از اختلالات، از جمله اختلال استرس پس از سانحه و افسردگي قرار بگيرند.

به خاطر داشته باشيد كه افسردگي ناشي از حوادث آسيب زا مانند طلاق با افسردگي باليني متفاوت مي باشد. در بعضي از افراد، افسردگي پس از طلاق مي تواند با رفتارهاي ديگري مانند موارد زير بروز پيدا كند:

  • ناديده گرفتن مسئوليت ها
  • اجتناب از ملاقات با خانواده و دوستان
  • عملكرد ضعيف در محل كار به دليل عدم تمركز
  • دعوا يا پرخاشگري

طلاق ممكن است برنامه هاي شخص را به هم بريزد، به شكل كه فرد ديگر نمي داند به چه اميدي بايد زندگي كند و براي چه چيزي بايد تلاش كند.

طلاق ارزش شخصي و هويت فرد را به چالش مي كشد و روابط با ديگران را تغيير مي دهد، پس از طلاق فرد بسياري از دوستان خود را از دست مي دهد و به همين دليل گوشه گير مي شود.

 

علائم افسردگي پس از جدايي

افسردگي معمولا با غم و اندوه شناخته مي شود اما علائم جسماني و رواني بسياري دارد كه شامل موارد زير مي باشد، به خاطر داشته باشيد كه براي ابتلا به افسردگي حتما پنج مورد از موارد زير را بايد تجربه كنيد:

  • از دست دادن اشتها
  • از دست دادن علاقه به فعاليت هايي كه قبلاً از آن ها لذت مي برديد
  • مشكل پرخواب يا بي خوابي
  • تحريك پذيري
  • خستگي
  • گريه هاي مداوم و بي دليل
  • مشكل در تمركز
  • احساس نااميدي و بدبيني
  • فكر به خودكشي يا اقدام به آن

نكته حائز اهميت در اينجا اين است كه زنان و مردان به طور متفاوتي افسردگي را تجربه مي كنند.

افسردگي در زنانغالباً با غم، بي ارزشي و احساس گناه همراه است، اين درحالي است كه علائم افسردگي در مردان شامل تحريك پذيري، كم خوابي، استفاده از مواد مخدر و پرخاشگري است. به طور كلي، زنان بيشتر احتمال دارد افسردگي بعد از شكست عشقي را تجربه كنند.

افسردگي پس از طلاق و جدايي

اختلاف در طلاق

اختلاف در مورد طلاق و بحث بر سر آن سلامت روحي و جسماني زوجين را تحت تاثير قرار مي دهد. سطح بالاي استرس و اضطراب قطعاً منجر به اختلالات رواني مي شود و زندگي و عملكرد روزانه افراد را تحت تأثير قرار دهد.

علاوه بر اين، اختلاف بر سر طلاق و درگيري هاي آن به روحيه كودكان نيز صدمات جبران نشدني وارد مي كند بنابراين بهتر است در اين شرايط از مشاور طلاق كمك بگيريد تا به شما كمك كند بهترين تصميم را اتخاذ كنيد.

 

مراحل روحي پس از طلاق

بيش تر افراد پس از طلاق اين 5 مرحله روحي را تجربه مي كنند. در ادامه به اختصار به توضيح اين موارد پرداخته شده است.

به خاطر داشته باشيد كه طي كردن تمام اين مراحل براي رسيدن به آخرين گام ضروري مي باشد:

مرحله 1: انكار و انزوا

در ابتداي برخورد با شوك طلاق افراد ممكن است همه چيز را انكار كنند يا سعي كنند كه واقعيت را در ذهن خود تغيير دهند. اين مرحله بسيار عادي است اما فرد بايد براي رسيدن به آخرين مرحله از آن عبور كند.

مرحله2:خشم

در برهه اي از زمان فرد متوجه مي شود كه ديگر نمي تواند به انكار ادامه دهد و زندگي او، آرزوهاي او و تمام تلاش او در زندگي به هدر رفته است. در اين حالت فرد درگير خشم شديدي مي شود.

اين عصبانيت و خشم در صورت كنترل نشدن مي تواند به ديگران يا به خود شما آسيب بزند بنابراين اگر نمي توانيد آن را مديريت كنيد يا به مرحله بعدي برسيد بايد به روانشناس مراجعه كنيد.

مرحله3: گول زدن

در اين حالت فرد سعي مي كند خودش يا ديگري را گول بزند به طور مثال او مي گويد كه ديگر به همسرش گير نمي دهد، تلفن او را چك نمي كند، با او دعوا نمي كند يا هر چيز ديگري.

در بيش تر موارد اين وعده ها كاملا پوچ و بي اساس هستند و تضمين كننده زندگي موفق نمي باشند.

 

مرحله4: افسردگي

اين مرحله همان طور كه گفته شد مانند عزاداري براي مرده است، در اين حالت افراد احساسات متفاوتي را تجربه مي كنند كه ممكن است در كنترل كردن آن ناتوان باشند. بنابراين بهتر است كه در همان ابتدا و پيش از شديد شدن افسردگي به روانشناس مراجعه كنند.

افسردگي پس از قطع رابطه هم شامل زنان و هم مردان مي شود، بنابراين بهتر است كه افراد حداقل تا يك سال پس از طلاق حالات و احساسات خود را ارزيابي كنند و در صورتي كه اين احساسات زندگي شخصي آن ها را تحت تاثير قرار مي دهد به مشاور مراجعه كنند.

مرحله5: پذيرش

در آخرين مرحله فرد مي پذيرد كه رابطه او به طلاق كشيده شده است و مي داند كه تصميم درستي گرفته و با خودش به صلح مي رسد. رسيدن به پذيرش سخت است اما آرامشي كه فرد پس از آن پيدا مي كند او را وارد مرحله جديدي از زندگي مي كند.

اشتباهات بعد از جدايي

اشتباهات و خطاهاي زير پس از طلاق باعث ايجاد اختلال در مراحل گفته شده مي شود و پذيرش طلاق را براي شما دشوار تر مي سازد. اين مشكلات حتي باعث ايجاد مشكلات روحي و رواني نيز مي گردند:

استفاده از مراحل طلاق براي انتقام از همسرتان

وقتي كسي به ما آسيب مي رساند، تقريباً هركاري مي كنيم تا ما نيز به او آسيب بزنيم. در طلاق نيز فرد آسيب ديده براي جبران احساست لطمه خورده خود ممكن است از همكاري و ادامه مذاكرات خودداري كنيم. اما آيا اين كار به او كمك مي كند؟

عصبانيت و كينه گذشته را حفظ نكنيد زيرا اين كار تنها به شما آسيب مي زند. سعي كنيد كه نگاه شما به آينده باشد نه به گذشته. اگر در هضم اتفاقات گذشته مشكل داريد بهتر است كه از مشاور و روانشناس كمك بگيريد.

دخالت ديگران

افراد پيرامون شما شايد قصد خوبي داشته باشد اما ممكن است شما را به اشتباه بكشانند يا از آب گل آلود ماهي بگيرند، اگر نياز به راهنمايي داريد مي توانيد از مشاور حقوقي يا روانشناس كمك بگيريد، اما لازم نيست به حرف ديگران گوش دهيد و به آن ها اجازه دهيد براي زندگي شما تصميم بگيرند.

منبع : افسردگي پس از طلاق و جدايي را درمان كنيم