چهارشنبه ۱۸ تیر ۰۴

لجبازي در كودكان ۲ و ۳ ساله | بهترين برخورد را داشته باشيد

۱۶ بازديد

لجبازي در كودكان ۲ تا ۳ ساله امري شايع مي باشد و بسياري اوقات اين رفتار والدين را كلافه كرده است و آن ها را وادار به تسليم مي كند. آيا واقعا كوتاه آمدن در برابر لجبازي هاي كودك صحيح مي باشد؟ كودك در اين سن دوست دارد تا استقلال خود را تثبيت كند و كارها را با لجبازي و به شيوه خودش انجام دهد، در اين هنگام اگر والدين رفتار مناسبي از خودشان نشان ندهند كودك در آينده با مشكلاتي رو به رو مي شود و ياد مي گيرد كه با لجبازي و پرخاشگري كارهايش را انجام دهد و زماني كه در اجتماع تقاضاي او به درستي برآورده نشود نسبت به توانايي هاي خود دچار ياس و نااميدي خواهد شد، به همين دليل اگر كودك لجبازي داريد بهتر است از مشاوره كودك كمك بگيريد و با ياري مشاور به رفتار هاي صحيح او پي ببريد.

لجبازي كوكان ۲ و ۳ ساله، علت اصلي

كودكان ۲ ساله شخصيت خود شيفته دارند و بايد در مورد تربيت كودكان ۲ تا ۳ ساله آگاهي لازم را داشته باشيد زيرا در اين سن كودكان در سطحي از دوره رشدي قرار دارند كه تمام دنيا متعلق به خودشان مي دانند و تمايل دارند تا هر چيزي كه مي خواهند سريعا براي آن ها فراهم شود و زماني كه چيزي از او سلب مي كنيد و يا با محدوديت هايي رو به رو مي شود واكنش هاي خود را به صورت لجبازي و جيغ زدن نشان مي دهد تا حق خود را از ديگران بگيرد، حتي احتمال دارد احساسات و عواطفش آن قدر برانگيخته شود كه راهي براي بروز آن ها پيدا نكند و شروع به لجبازي كردن نمايد.

علت ديگر لجبازي ناتوان بودن كودك است چون قادر نيست كاري كه مي خواهد را به درستي انجام دهد و نااميدي خود را با لجبازي كردن نشان مي دهد، در هر صورت لجبازي به خاطر هر علتي كه باشد قابل پذيرفتن نيست و شما بايد اين رفتار را در كودك تان تغيير دهيد و به او بفهمانيد كه با لجبازي كردن كاري پيش نمي رود و لجبازي كردن رفتار صحيحي نمي باشد.

واكنش صحيح در مقابل لجبازي كودكان

والدين لازم است ابتدا علت لجبازي كودك ۲ و ۳ ساله خود را بيابند و آگاهي لازم در مورد آن را به دست آورند تا در اين صورت بتوانند واكنش صحيح كه همان بي اعتنايي است را از خودشان نشان دهند اين شيوه در طولاني مدت مناسب است و باعث تغيير رفتار لجبازي در كودك مي شود، همچنين در بعضي مواقع كودك براي اين كه توجه شما را به خودش جلب كند لجبازي مي كند.

به طور مثال فرض كنيد كودك از شما آبميوه در خواست كرد و شما آن را در خانه نداريد و در اين صورت شروع به داد و بيداد مي كند و از شما مي خواهد تا همين الان براي او آبميوه فراهم نماييد اگر شما به خواسته او توجه كنيد و آن را برآورده نماييد سبب تشويق رفتار لجبازانه او مي شويد.

بر اساس اصول روانشناسي بي توجهي باعث خاموشي رفتار مي شود و هنگامي كه كودك شما شروع به جيغ و فرياد مي كند و يا خودش را به زمين مي كوبد در اين صورت شما محل را ترك كنيد و به كار خودتان ادامه دهيد؛ تلويزيون تماشا كنيد، آشپزي كنيد با ديگري صحبت كنيد  و به كودك نشان دهيد كه نسبت به رفتارش بي توجه هستيد به اين طريق مي توانيد لجبازي كودكان ۲ و ۳ ساله خودتان را كاهش دهيد.

در مواجهه با لجبازي كودكان محل را ترك كنيد

در بسياري اوقات لجبازي با بهانه گيري كودك با هم همزمان مي شود و ممكن است كودكي دو ساله براي رسيدن به خواسته خود اصرار ورزد و پافشاري نمايد و ساعت ها به جيغ و فرياد زدن بپردازد در اين هنگام شما بايد نسبت به او بي اعتنا باشيد و در بي اعتنايي به او مصمم باشيد و اگر از اتاق بيرون آمديد و او به دنبال شما آمد بدانيد كه كار خود را درست انجام داده ايد زيرا او به دنبال شنونده مي باشد.

واكنش ديگر اين است كه كودك را مجبور كنيد روي صندلي بنشيند و بيرون نيايد و خودتان از اتاق بيرون برويد جايي كه شما را نبيند، و به او بفهمانيد كه حق ندارد صندلي خود را براي دقايقي كه شما تعيين كرده ايد ترك كند و بايد همانجا بماند و به او اجازه دهيد تا جيغ و داد خود را در همان جا ادامه دهد.

لجبازي كودكان ۲ و ۳ ساله، بهترين روش برخورد

گاهي اوقات لجبازي كودك هدفدار مي شود و اگر او بداند كه با لجبازي كردن به هدف خود نمي رسد آن را تكرار نمي كند. زماني كه كودك رفتار درستي از خود نشان مي دهد و بد اخلاقي نمي كند و جيغ و فرياد نمي زند در اين صورت او را تشويق كنيد و چيزي كه دوست دارد و شما صلاح مي دانيد به او هديه بدهيد تا ياد بگيرد اگر خوش رفتار باشد مي تواند پاداش بگيريد.

بايد به اين نكته توجه كنيد كه پاداش كودك نبايد به صورت رشوه باشد و بايد به او بفهمانيد كه زماني كه كاري را به او محول مي كنيد بايد به درستي انجام دهد و نبايد جيغ و فرياد زدن او مانع انجام كار شود.

اجازه ندهيد تا لجبازي كودكتان بر روي تصميمات شما اثر بگذارد و نظرات شما را تغيير دهد و در صورتي كه هيچ كدام از روش ها مناسب نبود احتمال دارد لجبازي كودكتان علت ريشه اي داشته باشد و در اين صورت بايد از مشاوره روانشناس كمك بگيريد تا علت آن را شناسايي كند و اقدامات لازم براي درمان را انجام دهد.

منبع : لجبازي در كودكان ۲ و ۳ ساله | بهترين برخورد را داشته باشيد

تا كنون نظري ثبت نشده است
ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در رویا بلاگ ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.