یکشنبه ۰۲ دی ۰۳

آرشیو اسفند ماه 1399

خانواده,سرگرمي,ازدواج

گفتگوي مشترك بين زوجين چيست؟

۳۸ بازديد

 

يكي از مهم ترين بخش در زندگي ارتباط مي باشد، ارتباط با همسر باعث شادكامي و گاهي اوقات ناراحتي ما مي شود اما متاسفانه در مدارس و دانشگاه ها در مورد ارتباط با همسر آموزش هاي لازم را نداده اند و در اين مورد تدريس هاي لازم انجام نشده است.

براي ارتباط با ديگران بايد به خوبي با اصل گفت و گو آشنا شويد و آموزش هاي لازم در اين زمينه را فرا بگيريد، به عنوان مثال همه افراد مي توانند عاشق شوند و روابط زناشويي براي خود به وجود آورند اما براي آن كه بتوانند زندگي خوبي داشته باشند و روابط خوب و صميمانه اي بين آن ها به وجود آيد به بينش و آگاهي نيازمند هستند.

افرادي كه به ازدواج فكر مي كنند و مي خواهند زندگي مشترك را شكل دهند، زوج هايي كه روابط آن ها نابسامان و آشفته است و دوست دارند مهارت هاي ارتباطي خوبي داشته باشند ولي موفق نمي شوند بايد آموزش هاي لازم در زمينه گفت و گو را فرا بگيرند و نسبت به اصول گفت و گو آگاه باشند و به درستي از آن ها استفاده كنند.

اگر آن ها اين اصول را به خوبي فرا بگيرند و در زندگي خود به درستي اجرا كنند خواهند توانست زندگي مشترك موفقي را براي خود ايجاد كنند.

اهميت گفت و گو بين زوجين

گفت و گو بين زوجين بسيار اهميت دارد و يكي از مهم ترين عوامل در زندگي مشترك به شمار مي آيد و ممكن است باعث شادكامي و موفقيت در زندگي شود.

گفت وگو بايد صحيح باشد، به گونه اي كه زوجين تجارب خود را با يكديگر در ميان بگذارند و به دانسته هاي هم احترام گذاشته و براي هم اهميت و احترام قائل باشند.

زوجين با گفت و گو مي توانند دنياي مشترك يكديگر را تشكيل دهند و با گفتن و شنيدن نظرات يكديگر مي توانند زندگي موفق تري داشته باشند.

براي اين كه بتوانيد در اداره خانه كارهاي مشتركي داشته باشيد بايد بتوانيد به خوبي اطلاعات و احساسات خود را به طرف مقابل انتقال دهيد و اطلاعات و احساسات او را به خوبي دريافت كنيد.

براي گفت وگو  لحن صحبت بسيار مهم مي باشد و لحن و كلماتي كه استفاده مي كنيد، نگرش و فكر شما را به طرف مقابل نشان مي دهد و اين نگرش ممكن است محبت و احترام باشد يا خشم و رنجش.

اصول گفتگوي مشترك زوجين چيست؟

بر اساس مطالعاتي كه در زمينه زوج درماني انجام شده است، ارتباط كلامي مانند ارتباط فيزيكي علاوه بر آن كه وسيله اي براي ارتباط مي باشد و مي توان از آن به عنوان وسيله اي براي تحكيم روابط استفاده كرد.

پيشنهاد مشاور: چگونه رابطه زناشويي سالم را تجربه كنيم؟

اگر گفت و گوي شما به صورت محبت آميز و رضايت بخش باشد طرف مقابل احساس امنيت پيدا مي كنند كه  ارتباط سالمي خواهيد داشت اما اگر گفت وگوي شما مناسب نبوده و در جهت سلطه جويي، ايجاد تنش، بي حرمتي و يا ضربه زدن و آسيب زدن به ديگري باشد در اين صورت باعث ناامني و بي ميلي خواهد شد و روابط شما دچار تعارض و اختلاف مي شود.

زماني كه زوجين در كنار يكديگر هستند ممكن است بيشتر صرف صحبت كردن شود، در اين هنگام يكي از مهم ترين شاخص هاي سلامتي كه مي توان در رابطه مورد بررسي قرار داد نحوه صحبت زوجين با يكديگر مي باشد.

گفت و گوي مشكل ساز چيست؟

طبق نظر مشاوران؛ گفت و گوي غير مشترك مي تواند شكل هاي مختلفي را به خود بگيرد. اين گفت و گو مي تواند خصمانه، رقابت آميز، آشفته و بي هدف باشد و بعضي اوقات از مسير سازنده خود دور شود. زوجين براي آن كه اين گفت وگو باعث اختلاف بيشتري در ميان آن ها نشود،بدون آن كه به نتيجه مطلوبي برسند گفت و گو را قطع مي كنند.

اگر فرد مهارت هاي ارتباطي را به خوبي آموزش نبيند و ضعيف عمل كند، هنگامي كه با طرف مقابل به صحبت و گفت و گو مي پردازد بسيار بي احساس و بي ملاحظه خواهد شد.

اگر فرد نسبت به شريك زندگي خود آزرده و خشمگين باشد، ممكن است شريك زندگي خود را به عنوان دشمن در نظر بگيرد و هرچه گفت و گوي بين آن ها نامناسب تر باشد روابط آزار دهنده تر، خصمانه تر و ناگوار تري خواهد بود.

گفت و گوي مشترك چيست؟

زن و شوهر اگر گفت وگوي مشترك و صحيحي داشته باشند مي توانند با يكديگر به خوبي صحبت كنند و اطلاعات را به راحتي به يكديگر انتقال دهند در اين صورت از زندگي در كنار يكديگر لذت خواهند برد.

زن و شوهري كه گفت و گوي درستي دارند براي رسيدن به اهداف زندگي مي توانند با يكديگر همكاري هاي لازم را انجام دهند، مثلا در امرار معاش، ايجاد محبت و صميميت در خانه، تربيت فرزندان سالم، ايفاي نقش مفيد اجتماعي و بسياري از موارد ديگر با يكديگر همكاري كنند.

اگر زن و شوهر گفت و گويي از نوع سازنده و درست باشد در اين هنگام تصميم گيري هاي آن ها به صورت مشترك انجام مي شود و به خوبي مي توانند اختلاف هاي خود را حل كنند و مهارت هايي را در زندگي بياموزند، در اين صورت گفت وگوي آن ها مشترك خواهد بود.

منبع : گفتگوي مشترك بين زوجين چيست؟